Recepta de la salbitxada
Tenint en compte que cada mestre/mestressa té la seva pròpia fórmula per tal d’elaborar la salbitxada, ressenyarem la que fem aquí al Castell.
Ingredients per a 10 persones:
250 grams d’ametlles torrades i pelades
125 grams d’avellanes torrades i pelades
13 o 14 tomàquets madurs escalivats
2 caps d’alls escalivats
1 copa de mida de vi, de vinagre blanc
1 cullerada gran de sucre
Dues culleradetes de pebre vermell dolç
La polpa de 3 nyores
Sal
200 cc d’oli d’oliva
Elaboració:
Posar els fruits secs a la Termomix i picar-ho tot molt i molt. Després, anar afegint la resta dels ingredients, menys l’oli, i tornar a picar fins que quedi una salsa suau.
Passar aquesta salsa a un bol i anar afegint-hi poc a poc l’oli d’oliva.
A l’hora de menjar-vos el calçots no us oblideu de posar-vos un pitet. Bon profit!!
Altres receptes
I per aquells que no tinguin la possibilitat de gaudir d’una calçotada clàssica, donarem una altra recepta treta de “La cuina del calçot” de Joan Jofre i Agustí García, publicat per Cossetània edicions.
Hem optat per donar una recepta de peix de tal que la gent que no consumeix carn pugui també aprofitar-se d’aquest aliment tan ric en vitamines i minerals, i ple de propietats tonificants, diürètiques i digestives com és el calçot.
Ingredients per a 4 persones:
4 lloms de lluç d’uns 200 grams cadascun
¼ de litre de fumet de peix
1 got de vi blanc
Per a la compota:
800 gr. De calçots
1 decilitre d’oli d’oliva
50 grams de mantega
1 cullerada de mel
2 cullerades de vinagre
Sal
llorer
Elaboració:
En una cassola hi posem l’oli, la mantega amb els calçots tallats en juliana i ho deixem estofar lentament. Seguidament hi afegim la mel, el vinagre, el llorer i el vi blanc, ara ho deixem coure uns cinc minuts. Després, hi afegim els lloms de lluç que prèviament haurem enfarinat, i el fument i ho introduïm al forn uns vint minuts.
Que us aprofiti
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada